Pop-art portret

Pop-art portretten

Al jaren zoekende naar een eigen stijl ben ik in 2013 gestart met pop-art portretten op groot formaat doek. Groot formaat doek betekent vanaf doekformaat 80 x 80 cm. De pop-art portretten worden geschilderd met acrylverf op katoenen 3D-doek. Dit zijn doeken met extra dikke zijkanten van ca. 4 cm welke worden meegeschilderd. Het schilderij wordt afgewerkt met een vernislaag en geleverd met een ophangsysteem. Hierdoor kan het schilderij direct aan de muur worden opgehangen zonder lijst.

NB. Voor het maken van pop-art portretten van dieren is het voor mij van belang dat het dier een 'masker' in het gezicht heeft met verschillende kleuren en/of teinten. Als de vacht één kleur heeft, moet er genoeg licht en schaduw in de foto zitten om een goed pop-art portret te kunnen maken.

Teuntje | 60 x 60 cm | 2019

In februari 2019 het in opdracht gemaakte pop-art schilderij van Teuntje afgerond.

Pop-art portret hond

Sjaan | 80 x 80 cm | 2016

Foto boxer

Het heeft even geduurd, maar ik kan weer een pop-art portret aan mijn galerij toevoegen. Na Vita mijn tweede hond op doek, Sjaan!

Pop-art portret paard

Casindy | 80 x 80 cm | 2014

image

Eind 2014 kon ik het pop-art portret van de mooie Haflinger Casindy toevoegen aan het rijtje dieren-pop-art portretten.

Pop-art portret kinderen

Milou & Jolien | 120 x 80 cm | 2014

image

Kado voor de 50ste verjaardag van mijn vriendin Jacqueline. Pop-art portret van haar knappe dochters.

Pop-art portret hond

 

Vita | 80 x 80 cm | 2014

image

Leuk om na de drie 'kattenkoppen' Vita te portretteren. 

image 

Binkie | 80 x 80 cm | 2014

image

Na de oosterse katten volgde in 2014 een pop-art portret van een stoere Europese Korthaar, Binkie. Mooie tekening (masker) en lekker zwart/wit. De rode achtergrond geeft een mooi contrast.

Faya portret

 

Faya | 80 x 80 cm | 2013

image

Dit pop-art portret van deze prachtige tabby point siamees Faya hangt in Beverwijk bij haar fokster Caroline van Cattery Caransia.

Pop-art portret Sammie

 

Sammie | 80 x 80 cm | 2013

image

Mijn Oosterse Korthaar Sammie stond model voor mijn tweede pop-art portret.

popart schilderij

 

Laura | 120 x 100 cm | 2013

image

Het portret van Laura was mijn eerste pop-art schilderij welke ik ook nog in opdracht heb mogen maken. Ik kreeg hierbij volledig de vrije hand. Al langer had ik de wens portretten in pop-art-stijl te maken, dus hier lag mijn kans. En het doek van 120 x 100 cm stond al enige jaren nog maagdelijk wit in mijn kelder...

Bekijk de exposities van mijn pop-art portretten:

Hoe staat een pop-art portret in je interieur?

Vragen?

Heb je naar aanleiding van het zien van mijn pop-art portretten een vraag of wil je een schilderij laten maken voor jezelf of als kado? Neem dan contact met mij op voor het bespreken van de mogelijkheden en een prijsopgave.

Stuur je bericht